Väderleksrapporter – Cykelstart

2012-12-18 at 05:21 Lämna en kommentar

Nu är jag inne på min sista vecka i Kerala för den här gången. Det blev bara 2½ månad för att hinna tillbaka till Sverige till jul.

Nu börjar väderleksutsikterna i Sverige att bli mycket intressanta, och jag följer utvecklingen i både Helsingborg och iAlmo genom yr.no, som har den trevligaste väderleksutsiktslayouten och dessutom är ganska ”accurata”.

Först visade de att jag skulle landa i Köpenhamn i nollgradigt regnigt ruskväder. Det har nu utbytts i en strålande sol och ett par minusgrader. Perfekt! Hoppas nu bara att den prognosen står sig. Däremot då jag flyger vidare till Arlanda, kommer det att vara plusgrader och regnväder i Helsingborg. Skönt att få lämna bakom mig med andra ord.

Almo möter med nysnö på det gamla tjocka snölagret och någon enstaka minusgrad efter en betydligt kallare period över julhelgen. Det ser ut, att de får en riktigt fin dalajul därhemma med kyla och gnistrande rimfrost. Det kan vara väl förunnat, och jag hinner i alla fall se slutklämmen av helgen.

Idag har vi faktiskt en mulen dag med hög luftfuktighet. Igår kväll landade t.o.m. några få omätbara droppar på vår veranda, och under dagen idag kommer det nog några till. Månne det även bli lite regn månntro.

Idag startar Maria och Gert sin cykeltur uppåt Kerala med Rajiv och de övriga i Läs och Res-gänget. Det blir en lätt plan första dagsetapp på cirka 4 mil på mindre vägar längs kustlinjen upp till Varkala. Det kan nog vara skönt att inte ha en brännande sol första dagen, men luftfuktigheten är hög med en temperatur på plus 29 grader, så det kommer att bli kvavt.

Nu får de börja känna på hur det är att cykla som förr på tunga järncyklar utan växlar, och det brukar gå bra det också. Det kan Rune, Kent och Johnny verifiera, som ifjol cyklade nästan 10 mil om dan med den här typen av cyklar. Eller hur Johnny?

De hade packning och längre dagsetapper, men det slipper paret Arvidsson, vilket gör en väsentlig skillnad.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Nästa byte framför dörren A real treat – Valparna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2012
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: