NH 7 – Stort vägprojekt från söder till norr

2013-11-15 at 08:07 Lämna en kommentar

Carl Bildt har varit i Indien några dagar, vilket den här gången innebär att han varit i New Delhi, vilket säger ganska lite om att han varit i Indien. Men han träffar ju topparna i Indien då han är här och får på det sättet lära känna Indien bättre, än vi som bara finns på plats och ser det lilla omkring oss.

Igår var jag i alla fall in i granndelstaten Tamil Nadu eller rättare sagt, att jag med mina gäster åkte de åtta milen ner till Indiens sydspets. Att komma över till en annan delstat är verkligen som att komma till ett annat land. Språket är annorlunda och även alfabetet, så att inte ens mina indiska vänner kunde läsa vad som stod på vägskyltarna, då det inte var skrivet på vårt alfabet. Givetvis smakar även den lokala maten annorlunda.

Det märks att det gått många år sedan jag var ner på besök till udden. Den lokala utvecklingen var frapperande med nya byggnader  och vägar. I stort sett har tamilerna lyckats reda upp i den tidigare lokala röran och fått till ett ganska ordnat turistmål. Det ser nu riktigt bra ut, och den positiva utvecklingen går vidare.

Det som frapperade mig mest var den nya fyrfiliga motorvägen National Highway 7, som sträcker sig ända nerifrån Indiens sydspets upp till Varanasi i norra Indien, en körsträcka på 248 mil över Bangalore, Hyderabad och Nagpur. Från Nagpur pågår vägarbetena för fullt, och det tar något år till innan motorvägen blir klar ända upp till Varanasi.

Intressant att det rör på sig så pass mycket med några av de stora vägprojekten i Indien. Det går något trögt, men det är i alla fall några rejält stora vägprojekt som är igång eller på gång.

Bildt skrev i sin blogg häromdagen ”Indien är viktigt och kommer i framtiden att bli ännu mycket viktigare”. Men då ser han inte hur trögt det går i Kerala, där demokratin har nått som längst. Javisst, det är ju i alla fall en ganska liten del av Indien med bara 30 miljoner människor.

Jag får nog anledning att återkomma till detta i en annan blogg.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Skönheten Agastyamala till beskådande Filmen Kadhaveedu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2013
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d bloggare gillar detta: