Besök i Varkala

2013-12-15 at 01:58 Lämna en kommentar

Så är då Geetha och jag hemma på Mukkunni Hill igen efter vår tvådagars motorcykelfärd till havsstrandorten Varkala.

IMG_0423 Varkala Strandlinjen

För att ta oss dit valde vi att åka på de mindre kustnära vägarna och det blev åtta mil. Hemresan gjorde vi på National Highway 47, och då blev det bara 6½ mil och utan besvärande hål i vägbanan, vilket besparade våra ryggar väsentligt.

Genast då vi kom fram igår tog vi en lyxlunch på femstjärniga Taj. Det var första gången jag besökt Taj i Varkala, och vi tyckte att det var hög tid att pröva på. Priset för att ligga över där var c:a 900 kr, så det tyckte vi att vi kunde görna bespara oss.

Istället åkte vi över till gästhuset ”The Village”, som i år sköts av Pernilla och Kjell Thorin, och de hade en bungalow outhyrd, där vi kunde hålla till över natten. Dom är välkomna upp till Mukkunni Hill vid ett annat tillfälle, och det ska bli trevligt.

Vi fick en fin kväll tillsammans. Först åkte vi och hämtade Lillemor Lundgren i min egen ålder. Hon driver gästhuset ”Magnolia” sedan något år tillbaka, men jag hade tidigare aldrig träffat henne, så det blev en ny trevlig svensk bekantskap.

Vi gick sedan gemensamt över till Mia på Abbarestaurangen. Hon fyllde år dagen innan, och vi fick tillfälla att sjunga och hurra för henne i samband med att Geetha och jag prövade deras momos. De har en nepalesisk kock, och han klarade givetvis den saken elegant. Fullt godkända momos.

På Kerala Café i Varkala

På Kerala Café i Varkala

Idag gick dagen fort. Geetha och jag tyckte att det blev lite för lite tid över för ett besök till Monroe Island. Så det får bli vid ett annat tillfälle.

Nu kom vi hem i tid innan mörkrets inbrott, och det känns bra. Det är inget större nöje att köra längs huvudvägarna med motorcykeln i mörker.

Dessutom känns det att borta är bra men hemma är bäst!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Förunderliga kulturella uppgifter Maharadjaepoken över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2013
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: