Stadstrafiken allt intensivare

2013-12-19 at 04:15 Lämna en kommentar

För några veckor sedan skrev jag i min blogg om den ökande trafiken på det bristfälliga vägsystemet i Kerala.

Detta gäller då förstås huvudstaden T’puram i allt högre grad, där det bor 750 000 invånare i själva stan plus det dubbla i utkanterna. För närvarande går National Highway 47 rakt genom stan, ja, inte rakt utan slingrande krokigt. Vi bor så, att vi använder oss av fyra kilometer på 47:an i sydlig riktning, då vi åker fram och tillbaka till stan.

Vid högtrafik är det en hopplös sträcka att ta sig fram på med bara en fil i vardera riktningen. Det riktigt märks hur trafikintensiteten ökar för varje år som går. En förbifart kring staden är planerad, men det har den varit länge, och inom den närmaste femårsperioden kan vi inte förvänta oss att något händer med den förbifarten. Vi måste nog leva med nuvarande 47:a under ytterligare ett decennium.

Då älskar jag att ta fram motorcykeln istället för att sitta i en bil. Det är en skön känsla att sitta på cykeln och glida förbi bilarna. Men nu är det så att motorcyklarna har blivit så många till antalet, att det börjar bli köbildning även för dom under kvällens rusningstid, och upptar 1½ av de två filerna utkommande trafik med mest motorcyklar i den halva som egentligen är byggd för ingående trafik. Eftersom även den halva filen börjar bli igenproppad, så återstår att hålla till på alternativvägar, men det kan bli långa omvägar.

Trots allt känns det i alla fall som en skön frihet att ta fram motorcykeln, då vi åker ner på stan. Tills vidare får vi försöka undvika rusningstid.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Bröllopsdags för Ushas dotter Sheeba Influgen klippduva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2013
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: