Julmiddag med kalkon

2013-12-25 at 06:51 Lämna en kommentar

Vi var sex personer kring julmiddagsbordet igår kväll på den relativt nyöppnade Villa Mayarestaurangen, som ligger 13 km från oss med motorcykeln.

Jag uppskattar mycket att äntligen ha tillgång till en bra högkvalitativ restaurang i Thiruvananthapuram utan att behöva nyttja någon av de stora hotellens restauranger. Här har skapats en ypperligt fin restaurangmiljö. och att sitta vid ett bord utanför det palatsliknande restauranghuset ingav en skön känsla av lyx. Ägarna har verkligen inte sparat på slantarna för att utformingen av restaurangmiljön ska upplevas ytterst tilltalande.

Julmaten var inte något som skulle passa ett svenskt julbord precis, men det var ju inte heller tänkt så. Typiskt är i alla fall att den engelska kalkonen har hållit sig kvar på julbordet sedan landet var en engelsk koloni tills i slutet av 1940-talet. Kalkonen var emellertid bättre tillagad än jag tidigare har fått mig serverat än vid andra tillfällen.

Det blev en lång och trivsam kväll, även om jag inte tycker det är så trivsamt att inte komma i säng förrän efter midnatt. Det känns i kroppen nu under juldagsmorgonen att det blev sent igår kväll.

I år har vi inte haft några svenska gäster under november-december, vilket ju har varit brukligt under många år. Men i eftermiddag kommer i alla fall Germund Wahlbeck på besök. Han är den förste sonen som nu följer i sina föräldrars fotspår hit till Mukkunni Hill. Föräldrarna Agneta och Veine var här på mitt 50-årsfirande år 1991 och de var tillbaka på besök för något år sedan.

Trevligt att även få se en representant från nästa generation dyka upp. Det blir nog en sillbit till kvällen i gott sällskap.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

God Jul Verandamålning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2013
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: