Germund åker vidare

2013-12-29 at 06:46 Lämna en kommentar

Det är söndag och sången ”Det är saligt på Jesus få tro” ljuder från någon högtalare nerifrån slättlandet, dock sjungen på malayalam.

Min besökare Germund har haft sin sista övernattning på Mukkunni Hill för den här gången, och han sitter just nu i en Tata personbil på väg till havsstranden vid Varkala. Han kommer att få en lugn fin dag efter gårdagens 15-mila motorcykelfärd till Bonacaud.

Den motorcykel som vi planerade att använda oss av hade inte ett tillfredställande bromssystem, så vi fick ett alternativt förslag. Den visade sig emellertid vara utan försäkring. Vi nöjde oss då med att åka två på min motorcykel, och det fungerade alldeles utmärkt för oss under dagen.

Det var smådisigt, som det brukar vara den här årstiden. Den högsta 1900-meterstoppen dolde sig i diset, men vi fick ändå uppleva vackra vyer, då vi körde uppför den slingrande bergsvägen.

Väl framme i Bonacaud teplantage gjorde vi ett besök på den nedlagda teprocessfabriken. Vi fick tag på en engelsktalande lokal man, som kunde berätta om plantagens och fabrikens intressanta historia.

Sedan fortsatte vi två kilometer in på en liten skogsväg som leder fram till en plats, som fungerar som Forest Departments checkpost. Här finns faktiskt enkla övernattningsmöjligheter, för de som ämnar gå vidare för att nå högsta toppen. Det har blivit en hinduisk pilgrimsled, som används av cirka 2000 personer under perioden 1/1 – 15/2. Leden är cirka 20 km, men det är brant eftersom Bonacaud ligger på 700 m.ö.h. och toppen är på 1900 m.ö.h.. Det tar två dagar att gå, med det finns övernattningsmöjlighet på ett ställe nära toppen.

På hemvägen åkte vi in i T’puram och åt en välsmakande middag på restaurang Villa Maya.

Det blev intressant dag för oss båda.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ett andra försök att passera Bonacaud Lugnt på Hillen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2013
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: