Nyårsdag vid stranden

2014-01-01 at 12:34 Lämna en kommentar

Nyårsdagens uppvaknande var vid havsstranden i Kovalam Beach. Geetha och jag låg över i enkelt gästhus efter nattens nyårsfirande.

Kring nyårsmiddagens bord i Kingfisherrestaurangen var vi till hälften malayalis och till hälften maldiver och därtill Germund och jag, som fick representera svenskarna. Det blev ett ganska stilla nyårsfirande, men jag frapperades över antalet indier på stranden. De västerlänningar som fanns formligen drunknade i de indiska massorna. Vilken skillnad mot för 20-30 år sedan, då situationen var den motsatta.

Vid midnatt öppnade vi den mousserande Sulan och skålade in det nya året. Smaken var alldeles utmärkt för de motsvarande 72 svenska kronorna jag betalat för den.

Germund var tillbaka efter sin bilresa till Varkala-Cochin. Det har gått bra för honom, och han var mycket nöjd med resan, även om man ju inte hinner med så mycket under en tredagarstripp. Nuförtiden brukar de flesta svenskar gilla Varkala mer än Kovalam, men Germund var av annan åsikt eftersom han trivs fint i Kovalam.

I morgon flyger han vidare över Bombay till Japan, där han kommer att arbeta under en vecka innan han återvänder till Sverige.

Och jag tycker att det är skönt att vara hemma på Mukkunni Hill igen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

2013 in review Regn på väg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: