Nya vattentankar

2014-01-24 at 06:39 Lämna en kommentar

En mängd vatten kommer ner i atriumet från hustaket vid varje regnskur.

Här har vi en stor volym vatten, som vi hittills inte har tillvaratagit. Det vattnet har fått rinna ner i en mindre damm kring drakfågelstatyn. Så har det varit sedan huset byggdes för snart 30 år sedan.

Vi har sett att vi under senare år har haft svårt att behålla vattnet i dammen. Den lilla dammen har dragit till sig trädrötter, i första hand rötterna från de båda stora fikusträden utanför huset. Dessa rötter har en enorm penetreringsförmåga och förmågan att spräcka cement är rent fantastisk. Vi kan se hur rötterna från de båda träden har nått fram till atriumet. Rötterna från Mainaträdet Ficus bengalensis har ganska ljusa rötter, medan det andra fikusträdet Ficus religiosa har mörkare rötter, och de är lätt identifierbara.

IMG_0531 Två tankar på platsNu ska vi bättre ta vara på detta vatten, och inte bara låta det rinna ner i marken. Vi har köpt tre 1000 liter vattentankar, som vi håller att gräva ner i atriumet. Vi har hackat upp den cementerade dammen och grävt ner oss så att de stora plastvattentankarnas övre del når upp till golvnivån.

Då vi grävde såg vi att rötterna under dammen från Mainaträdet hade växt till fyra centimeters diameter, och de fortsätter att växa, så vi har insett att vi inte har en chans mot dessa rötters penetreringsförmåga. Förhoppningsvis rår dom inte på den kraftiga plasten i tankväggarna.

IMG_0541 Tre tankar på plats

Det ska bli spännande att se hur vi kommer att kunna nyttja vattnet i atriumet i fortsättningen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Matjessill och västerbottensost En bonusregnskur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: