Övervakningssystemet

2014-01-30 at 04:02 Lämna en kommentar

I juni ifjol diskuterade jag säkerhet och säkerhetsanordningar på Mukkunni Hill https://skarner.wordpress.com/2013/06/27/forbattrat-sakerhetssystem.

Geetha har varit nöjd med kameraövervakningssystemet, och nu har hon låtit installera totalt 10 övervakningskameror i och kring huset med digital back-up. Fortsättningsvis ska vi kunna sitta vid dataskärmen hemma i Almo och titta vad som försiggår på Mukkunni Hill. Vi kan se om och när någon som besöker, och vi får en viss koll på våra hundar. Om vi vill att någon kommer upp och inspekterar i och kring huset kan vi se den tid hen har varit där och gjort vad.

Huset får fler och fler rör och ledningar i och utanpå huset. Om det är vackert eller inte kan ju diskuteras. Först försökte vi gömma de elektriska ledningarna i väggen i skarvarna mellan stenarna. Myror tog sig då in i ledningarna och åt sönder dessa, så det gick inte bra.

Ledningsrör utanför rum 1

Ledningsrör utanför rum 1

Två av kamerorna vid rum 2

Två av kamerorna vid rum 2

Ledningarna utanpå ytterväggen blir tyvärr bra klätteranordningar för aporna. Förr eller senare river aporna ner dessa ledningar, och i nästa steg kanske vi skall förse dessa ledningar med taggtråd. Det är ständigt nya problem och problemlösningar.

Vi kommer alltså inte att ha tjänstefolk inom området under vår bortvaro, och vårt lilla hus kommer istället så småningom att kunna fungera som ett extra gästhus. Usha och Deepu kommer att se till att våra hundar dagligen får sin mat, och Usha går in i huset och gör allmän tillsyn och rengöring ett par gånger i månaden.

Vi tror att det ska fungera tillfredsställande bra med våra fem hundar, nätstängsel, elstängsel och de nya övervakningskamerorna.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Lämnandets vemod Marockansk harira och hälleflundra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: