Musikupplevelse i Sockis

2014-02-24 at 08:26 Lämna en kommentar

Vasaloppsvecka och vilken värme! Det är nu under morgonen 7½ grader, vilket bör vara en ganska unik februaritemperatur vid mulet väder. Den tjocka vackra nysnön krympte ordentligt och delvis försvann.

I lördags var det dags att gå över till Sockenstugan och lyssna till ett väljudande och lättlyssnat program anordnat av vår fina Kulturbank i Siljansnäs. Det var Mats Jansson vid flygeln och Olle Perssons välljudande tenorstämma som i kombination lyckades helt förträffligt att göra ett fint högkvalititivt musikprogram baserat på mestadels Schuberts svanesång och Brahms. Det är egentligen ganska fantastiskt att vi i Siljansnäs kan ges denna möjlighet att få lyssna till sådan kvalitet i bygdens fina lokal, som har utvecklats till en fin konsertsal med imponerande akustik.

Då är det förstås synd, att det kom bara cirka 40-talet betalande åhörare. Evenemanget vore värt flera besökare, men det ligger inte direkt i Siljansnäs befolknings intresseinriktning. Jag noterade att vi i alla fall var fem personer från Almo som hade betalt våra inträdesbiljetter. Eftersom det var många Leksandsbor och även tillresande från andra håll, så tycker jag Almobornas andel av Siljansnäsbefolkningen inte var helt underkänt. Vart höll Alviksborna till en sådan kväll? Ja, OS är visserligen inte slut än.

Trevligt att Mats är en av många musiker som har sina rötter i Siljansnäs. Hans mor Ingrid f.d. Göstas kom ju från Näsbyggebyn, där hon varit uppväxt med musiklivet i missionskyrkan.

Nu är det bara att se fram emot nästa musikupplevelse, vad nu Kulturbanken kan tänkas ha fördolt i sina planer.

Entry filed under: Uncategorized.

Riskmiljöer Näsbymålets dialektområde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2014
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

%d bloggare gillar detta: