Rönnbladet i Almo

2014-03-01 at 06:58 Lämna en kommentar

Igår kväll var Mats Rönnblad alias ”Rönnbladet” på besök i Almo bystuga, där han berättade om och signerade sin nyutkomna bok med just den slående titeln ”Rönnbladet” med underrubriken ”263 utvalda sidor från åren 2005-2011”.

Mats är trevlig att lyssna till, och han har och visar tydligt sin känsla för vår bygd. Under den tid han var lokalredaktör för Dala-Demokraten fanns han ute i byarna med sin redaktionsbil, som blev allmänt känd och uppskattad. Mats gillade att vara bland bybefolkningarna i Leksands kommun, och den inställningen kom lätt på pränt varje fredag i Dala-Demokraten.

Efter att Mats avtalspensionerade sig har det inte blivit någon som tagit över hans roll ute i byarna. Tidningsredaktionen har kommit långt från byarna, och de på redaktionen vet inte vad som rör sig och vad folk tycker och tänker ute i byarna. Det måste nog ganska snabbt synas i prenuerationsstatistiken, och skulle de se antalet prenumerationer gå ner så kan vi här åtminstone kunna finna en stor anledning.

Byarna får nu ta större ansvar själva för att synas, då de vill synas. Det är ju inte alltid att det nödvändigvis behöver stå i tidningen om vad man gör, men ganska ofta är det bra att få ut sin röst så det hörs och syns utanför sin egen by.

Det blev en intressant kväll med Mats, då 18 personer från Almo kom och lyssnade. Tyvärr var det ingen från Alvik som dök upp och visade sig intresserad.

Mats fick i alla fall omkring 10 böcker sålda under kvällen. Det behövde han, minst. Han har själv kostat på tryckningen av boken och han får jobba på ett tag med många bybesök för att kunna ha någon möjlighet att få igen det han lagt ut.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Alviksdialekten Geethas mor avlidit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: