Förändringar i Sälen

2014-03-22 at 05:30 Lämna en kommentar

Det kom ett par decimeter snö i veckan, men det tog våren snabbt igen, och den snön försvann snabbt. Nu är det barmark igen och torra huvudvägar.

Innan manskörsresan i förrgår var det var länge sedan jag var upp till Transtrandsfjällen och Sälen. Märkligt länge egentligen men sådana besök har inte haft prioritet för mig. Det räcker på något sätt med vintern i Almo efter Indienvistelserna.

På 50-talet däremot var jag ivrig att komma upp till Sälen. Innan jag fick körkort blev det mest genom organiserade resor, då oftast med Måågens bussbolag. Det fanns en lift vid Högfjällshotellet och en längre ner. Det var allt. Men det räckte till för att v i skulle hinna med många åk. Sedan var det medhavd lunch som gällde. Att äta på dyra högfjällshotellet kom inte på fråga.

Nu har det blivit stora förändringar. En speciell upplevelse var att få åka den nya bilvägen upp ifrån Transtrand av hög kvalitet. Det var något annat än att köra på den gamla smala slingriga bilvägen och den tiden är förbi.

Numera är Transtrandsfjällen verkligen utvecklade till skid- och frilufts-”resorts” med onekligen gott om hotell och skidliftar, för att inte tala om alla stugor som kommit upp i nerkanten av de olika fjällsluttningarna

Det kändes som att utvecklingen har sprungit förbi mig

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Manskörskonsert uppe på fjället Fältbesök i Myanmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: