Ugglelyssnarflopp

2014-03-30 at 07:50 Lämna en kommentar

Vi har vackra soliga vårdagar och fina kvällar, och det är en härlig tid ute i naturen.

En sådan typiskt härlig vårlig kväll hade vi i förrgår. Den kvällen hade Leksands fågelklubb anordnat en ugglelyssnarexkursion. Vi var alla överens om, att det borde vara en fin kväll för detta ändamål med klart vindstilla väder, och ljuden skulle kunna höras långt.

Jag ringde till Lennart Olsson, och han med sin dotter Olivia var genast med på noterna, och vi åkte till Leksand och förenade oss med de andra 23 förväntansfulla exkursionsdeltagarna. Exkursionsrundan gick till Insjön och Hisvåla på ställen, där anordnarna dagarna innan hade hört berguv (från ett inhägnat område vid Insjön), slaguggla och pärluggla.

Det blev en vacker och behaglig kväll ute i naturen, men som ugglelyssnarkväll blev det en flopp. Vi hörde inte en enda uggla. Inte ett enda litet hoande på hela kvällen!

Vi var fem personer från Siljansnäs, och vi sa, att det är nog kanske lämpligt att anordna nästa års exkursion i skogarna väster om Siljansnäs. Kattugglan har vi ganska säker i Almo, hökuggla kan vi höra med lite tur, pärlugglor har vi massor av, någon enstaka sparvuggla brukar uppenbara sig med sitt visslande ljud, och slagugglepar finns stadigvarande intill gamla Limå bruk. Dessutom har vi ett lappugglepar, som nu ligger och ruvar och har därmed tystnat för säsongen.

Det är inte lite ugglor, men det gäller att vara ute vid rätt tillfälle. Årets varma tidiga vår har gjort att även ugglorna blev tidiga, och årets vårvinterugglesäsong är nog över för den här gången.

I början av mars nästa år ska nog hoandet vara igång igen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Från Yangon till Myanmars sydosttarm Folkmusik i Sockenstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: