Maina till praktiktjänst i Ungern

2014-04-04 at 02:19 Lämna en kommentar

Igår försvann den sista efterlämnade snöfläcken på gården. Åker jag däremot upp till näraliggande Lissbrotägt är det fortfarande vinterlag på vägbanan, men även där får nog vintern nu börja ge sig.

I tisdags bloggade jag om lokalhistoriska gruppens 10-årsjubileum. Igår publicerade Falu-Kuriren en artikel om tilldragelsen.

Vår dotter Maina har inte haft det lätt med sina resande föräldrar under sin uppväxttid.

Det hann bli elva skolor inräknat förskolor innan hon tog sin studentexamen. Mest blev det internationella amerikanska skolor, och engelska med amerikanskt accent blev hennes skolspråk. Efter många år i Sverige har nu hennes kunskaper att uttrycka sig på svenska kommit ikapp, och hennes språkfärdighet i de båda språken är numera ganska likvärdiga.

För ett par år sedan blev hon klar socionom vid Lunds universitets filial i Helsingborg. Sedan blev det ett Indienår i Thiruvananthapuram tillsammans med maken Björn följt av ett vikariatår hos Malmö stad. Nu är det hennes Mastersexamen vid Lunds universitet som hägrar, vilken hon planerar att bli klar med under nästa år.

För det behöver hon några månaders praktiktjänst, och Maina har valt att göra den i ett annat EU-land. Förra veckan fick hon besked om, att hon utvalts till en sådan praktiktjänst i Ungerns huvudstad Budapest. Ungern är ju ett nytt och spännande EU-land, så det ska nog passa henne bra.

Jag har aldrig besökt Ungern, så det kanske skulle passa med ett besök i samband med att Maina är där.

Återstår att se att hon verkligen kommer dit, och sedan om det verkligen passar för mig att besöka under den tid, då hon befinner sig där.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Prästgårdskväll i Insjön Byns tystnad, vackra soluppgångar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: