Byns tystnad, vackra soluppgångar

2014-04-05 at 12:28 Lämna en kommentar

Tiodagarsprognosen säger eftermiddagsskurar varje dag under under den närmaste perioden i Thiruvananthapuram med 16 mm idag och 12 i morgon. Det är ovanligt med så mycket regn i början av april, och det är lite för tidigt för att det ska vara förmonsunregn. Men det måste vara behagligt att vara där nu. Träd och buskar börjar blomma efter aprilregn.

Här i Almo har vi varit bortskämda med soligt väder under en längre tid, men även här ska det bli lite regnigare under några dagar från i morgon. 10 mm regn eller snö på tre dagar är ganska mycket för oss. Aprilväder.

Häromkvällen gjorde jag en promenad i Almobyn vid 21-tiden. En helt vanlig kväll, och jag frapperades av tystnaden. Bara en bil på 20 minuter. Inte ett djur inte en fågel, ja, inte en endaste liten vindpust så att några nedfallna löv från ifjol började dallra

Fantastiskt att det bara kan vara så tyst mitt i en by, som ju ändå lever om än sitt eget liv. Om inte lampor lyste i fönstren lyste i de flesta av gårdarna, skulle jag tro att det var helt dött. Visst, det mesta av lampskenet kom från tidsinställda lampor, där ägarna finns långt därborta någonstans.

Ändå, de ger ett tecken av liv, att någon tänker på huset och ger den liv även om det inte är liv därinne.

IMG_0611Vi har haft vackra soluppgångar vid kvart över sextiden. Jag har flera mornar genom mitt sovrumsfönster kunnat uppskatta morgonrodnaden, då solen arbetat sig upp ovanför Hammars hustak med Leksandsbergen som horisont. Klicka på bilden för att bättre se husen!

Det är skönt med de kommande ljusa både kvällar och mornar.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Maina till praktiktjänst i Ungern Geetha till Yangon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: