Kvinnor och män vid samma bord

2014-04-13 at 05:32 Lämna en kommentar

Kyrkan i Siljansnäs arrangerar onekligen populära matsamlingar.

Grötfrukostarna á 40 kr för karlar en gång i månaden har varit mycket uppskattade, och dessa har visat sig vara den bästa sociala gemenskapssamlingen i bygden. För karlar!

Lite mer infrekventa har matsamlingarna för både män och kvinnor varit, men den senaste påskbuffen á 70 kr var sannerligen inte att förakta. Lyxuöst delikat hemlagat man får leta efter dess like!

Båda samlingarna är på dagtid vardagar, vilket innebär att medelåldern är hög. Det är få i arbetsför ålder som har möjlighet att komma. Några måste ju jobba också, då vi gamlingar har våra glada dagar.

På något sätt har grötfrukostarna varit roligare att gå på än lunchbufféerna. Stämningen har varit uppsluppen och hög, och skratten har dånat över borden. Lite speciellt kanske att det är nästan lika många deltagare på frukostarna för karlar än på luncherna, då även damerna är med. Borde det då inte vara dubbelt så många då båda könen kommer tillsammans?

Det är väl ändå lite märkligt att könsseparata samlingar blir roligare än mer blandade samlingar, för visst har damerna roligare på sina samlingar, då de kommer tillsammans, än om vi karlar skulle vara med.

Är det därför traditionella företagsstyrelser består mestadels av karlar och ogillar inträdet av kvinnor i herrklubbarna?

Är det därför det är roligare att sjunga i manskör än i blandad kör?

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Gamla dansbanor i Almo De gamla farliga tröskverken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: