Bäcksvarven i Hjulbäck

2014-04-26 at 07:43 Lämna en kommentar

Under veckan deltog jag i Hjulbäcks byårsmöte, vilket för Hjulbäcks del innebär deras bystugeförening. I Almo är vi ju organiserade med en separat bystämma vid sidan av bystugeverksamheten, vilket jag tycker är onödigt omständligt och tillkrånglat.

IMG_0600 Svarvplatsen med dammen HjulbäckNåja, vid byårsmötet i Hjulbäck representerade jag hembygdsföreningen, för att ge hembygdsföreningens syn på underhållet av bäcksvarvområdet kring Hjulbäcksbäcken. Ansvarsfördelningen är lite tillkrånglad därför att Leksandskommun äger marken, hembygdsföreningen äger svarvbyggnaderna och Hjulbäcksborna sköter ospecificerade delar av underhållet.

Under mötet kom det upp en frågeställning om ansvar för dammen. Är det en damm som ska vara kvar för eventuellt användande till branddamm eller annat ändamål som gör att det finns restriktioner från kommunen? Fastighetsägaren (kommunen) är ju områdesansvarig så länge det inte finns ett servitut på svarvområdet.

Nu har jag emellertid fått besked om att dammen inte ska betraktas som en branddamm, och vi kan därmed tömma, fylla igen eller göra det vi vill med dammen.

Hjulbäcksborna är bekymrade för att stängslet kring dammen är nergånget och behöver ur säkerhetssynpunkt rustas upp. Vem är då ansvarig för att stängsel finns och och fungerar som det ska? Ansvarighetsfrågan är oklar, och vi behöver lite mera tid på oss för att göra rätt beslut om återinvesteringar.

Det blir nog några vändor till i diskussionerna.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Tjipp-tjapp eller monsun Ett till årsmöte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: