Lokalhistoriskt utbyte

2014-04-29 at 05:30 Lämna en kommentar

Det känns ovanligt med en mulen morgon efter alla dessa klara fina mornar vi har begåvats med under de senaste veckorna.

Visserligen ska vi få en eftermiddagssol, men sedan försvinner solen bakom ett tungt molntäcke, som kommer att belägra oss. Sedan återstår om det ska bli snö eller inte i morgon kväll, då det är valborgsmässoafton. Kyligt blir det i alla fall.

Igår hade vi lokalhistoriskt månadsmöte. Vi hade bjudit in Ingrid Neil, som har hand om det lokalhistoriska arkivet i Kulturhuset i Leksand. Trots att vi har haft verksamhet under tio års tid har ingen tjänsteperson från Kulturhuset eller Leksands kommun besökt oss eller frågat efter vad vi gör.

Nu fick vi tillfälle till att samlas kring ett utbyte av tankar och idéer, men det var svårt att komma fram till något konkret samarbete. Siljansnäs ligger lite på sidan om Leksands centrum, och det är svårt för de som är anställda att ägna sig åt en verksamhet som inte finns i Noret. Det får vi brukligt lida av på många olika sätt.

Det är även en olika arbetskultur för de som är anställda och för oss, som arbetar helt på volontär basis. Det ser ut att det är oundvikligt, att vi tänker och handlar utifrån olika förutsättningar och därmed kanske prioriterar annorlunda.

Ingrids besök var emellertid värdfullt för oss och förhoppningsfullt även för henne. Nu vet vi mera om tänket i Kulturhuset, och de har fått en påminnelse om att vi finns till och kanske fått en bättre känsla av vad vi sysslar med.

Utbyte av tankar och idéer är alltid av värde och skapande.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Manskören i Gropen Skolbarn vid majstången – Gullpudra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: