Fint jobbat på vandringleden

2014-05-04 at 06:12 Lämna en kommentar

Det blev en härlig arbetsförmiddag på Almodelen av vandringsled Alviken Runt för sju mannar och en kvinna igår.

IMG_0663Vi var överraskande produktiva i det vackra vädret med bra arbetstemperatur i solskenet, och vi klarade av att lägga 65 löpmeter spång i Ormbäcksdeltat på bara tre timmar. Då var planken slut, och vi var alla väldigt nöjda med det fina resultatet.

IMG_0664De tjocka, fina, tryckimpregnerade plankorna hade vi fått från Näsbyggebyns delsträcka av leden, då de ifjol dikade ut sin sumpiga del av leden och lade trumma  för dikesvattnet under leden. Sedan kan vi tacka Norsbro Platsförsäljning, som bidragit med tryckimpregnerad 2″x 2″. Det var en väldigt fin gest från deras sida. Dessutom har MorPers Anders Pettersson privat bidragit med obehandlad 2″x 4″ i tillräcklig mängd, så att vi gott och väl klarade oss.

Förberedelserna för leden påbörjades 2004 och arbetena med iordningsställande pågick under 2005, och år 2006 kunde vi ha officiell högtidlig invigning vid Almoån av hela den sju kilometer långa leden. Leden är alltså åtta år gammal och fungerar bra. Ständiga förbättringar görs nästan varje år, och vid torr väderlek är det en fin led. Fortfarande finns blöta partier på den strandnära Almodelen, men det är lite av charmen att gå där.

Just nu är det en fin led att gå innan flugor och broms börjar dyka upp. De vackert gula kabbelekorna har börjat blomma i träsket. Lövsångarna sjunger för fullt tillsammans med bofink och trastar. En större hackspett trummar intensivt och storspoven och tranor hörs utåt fälten. Enkelbeckasiner och någon smålom ger sig tillkänna i luften omkring oss, och det är liv och rörelse.

Visst är det en härlig tid!

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Tandläkare i Siljansnäs Hönsbytardag i Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: