Vårsångarfest

2014-05-11 at 07:04 Lämna en kommentar

Igår kväll var det stort utannonserat om vårsångarfest med välljudande manskörssång i Siljansnäs Kyrka.

Det var besök av OD:s Veteraner som gjorde, att det blev en riktig sång och sångarfest. OD står för välkända Orphei Drängar, och att det var dess veteraner innebär, att det är en kör sammansatt av pensionerade OD:are. Vid fyllda 55 år pensioneras alla sångare ovillkorligt. Vid den unga åldern tycker många sångare att det fortfarande är roligt och inspirerande att sjunga, och därför bildades veterankören.

Publiken bestod av 140-talet betalande och kanske lika många till var med i kyrkan, då vi räknar in OD-kören, Siljansnäs Manskör och övriga medverkande med sina respektive och lite övriga gäster. Vi var i alla fall cirka 100-talet med på den fantastiska efterfesten i Sockenstugan. Jag tyckte lite synd om den betalande publiken som missade en sådan hejdundrande efterfest. Det blev förstås mycket sång, och det var roligt.

Att Siljansnäs är en fin plats att komma till för en sådan kör är allmänt omvittnat. Vi har vacker natur, en imponerande aktiv Kulturbank och Manskör, en fin konsertkyrka, en trevlig festvänlig Sockenstuga som rymmer mycket folk och dessutom ännu ett fint hotell som sväljer många gäster. Vi har en imponerande bygd att bjuda på.

Det blev fest långt inpå natten. Jag avvek emellertid som vanligt lite tidigare än andra, så jag var hemma i min säng lagom till midnatt. Det känns skönt nu under tidig morgon, att det inte blev så sent.

Vi som var med hoppas nu på, att det kan bli en liknande vårfest även nästa år. Det är något deltagande och publik skulle se fram emot. För oss som är med och medverkar är det definitivt en av årets höjdpunkter.

Men nu under morgonen är det den nödvändiga avstädningen som gäller. Före klockan 10.00 skall gradängerna vara bortplockade från altarringen i kyrkan och uppstädat, och sedan är det även avröjning och uppstädning av Sockenstugan som återstår.

Vi brukar vara många där, så det bör vara ganska fort fixat. Ytterligare några trevliga minnen består.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Mon, en av våra byar Kinaböcker, om missionen hundra år sedan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: