Indiska valet

2014-05-18 at 05:59 Lämna en kommentar

Det hindunationalistiska partiet BJP gjorde en storseger. De har en populär ledare, och Kongresspartiet visade sig vara katatrofalt svagt. Det blir en favör för landets hinduer och en politisk riktning mot höger.

I sydindiska Kerala har BJP aldrig varit populärt eftersom det är ett nordindiskdominerande parti med hinduisk framtoning. I Thiruvananthapuram blev det Congress som drog det längsta strået. Där brukar det vara Kongresspartiet och kommunisterna som kämpar om makten.

I Thiruvananthapuram var det Shashi Tharoor som var Congress första namn och gick hem med segern. Han känner till Geethas familj Edamaruku ganska väl sedan länge. Geetha har träffat honom då hon var på ett jobb i Jordanien, och dessuton gjorde hon en intervju med honom på Tällberg Forum för några år sedan. Shashi har ytterligare ställt sig på Geethas bror Sanals sida i hans kontrovers med ”rättvisan”. Vi får se om det kan hjälpa Sanal något.

Det är en fantastisk valapparat då det gäller nationella val i Indien. Och det är ännu mer fantastiskt att det fungerar så bra som det gör.

Entry filed under: Uncategorized.

Spår från tider som gått Avrättad i Afghanistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: