Strömmingsfiske

2014-06-02 at 06:21 Lämna en kommentar

Igår var vi alla tio personer församlade, som var förväntade till den här sammandragningen.

Under förmiddagen blev det strömmingsfiske, och det var första erfarenheten av detta för både Geetha och mig. Det är en ganska fascinerande sysselsättning att utan bete slänga i reven med fem kroker utanför båtkanten.

Sedan är det bara att dra upp igen, och då sitter det en eller flera strömmingar fast på krokarna. Maximalt fick vi tre på ett drag och tillsammans fick vi upp 85 strömmingar på en timme för fyra man, vilket vi var väldigt nöjda med.

Under eftermiddagen tog vi en kortare båttur i det mycket vackra vädret med Görans båt med en encylindrig gammal inombordar Albinmotor. Det gick sakta och behagligt, och det fanns all anledning att njuta av den lilla turen i den vackra skärgården.

På kvällen hade vi strömmingsfest och hade även en rätt med fläskkött, som fick stå för den stadigare maten. Visst är riktigt färsk strömming gott, så visst var det den som tilldrog sig största intresset och kunde ta oss till kulinariska höjder. Som sig bör i det här sällskapet började vi dock middagen med en Lua Moi och skålade för Vietnam.

Intensivt försökte vi meddelst Skype nå våra gamla vietnamesiska arbetskompanjoner och vänner, som satt i Hanoi och samtidigt hade en fest. Det gick inte så bra den här gången, men vi hade i alla fall en kontakt, så att vi kunde utväxla några hälsningsord, och bara det var ju trevligt.

Gammal vänskap består.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Framme i St Anna På Finlandsfärjan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2014
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: