Almobo i tragisk dödsolycka

2014-06-10 at 05:40 Lämna en kommentar

I gårdagens Falu-Kuriren stod att läsa följande artikel:

”En 67-årig man omkom i samband med arbete under en buss i Siljansnäs utanför Leksand på söndagen. Mannen ska ha klämts till döds. Olyckan inträffade utomhus på en grusplan i Siljansnäs. Mannen utförde någon form av reparationsarbete under en fullstor buss och var ensam när olyckan var framme. Han upptäcktes av anhöriga som slog larm strax efter halv två på söndagseftermiddagen.

Bussen ska ha hissats upp med någon form av konstruktion. När han var under bussen gav konstruktionen vika och han fick bussen över sig, säger Johan Wennström, vakthavande befäl vid dalapolisen. Enligt polisen används inte bussen i linjetrafik, utan det är en förening som äger den. Det är inget anställningsförhållande på något sätt i det här, utan olyckan har skett på fritiden, säger Johan Wennström.”

Min bloggande granne Ingrid skriver att ”en av Almo bys innevånare klämdes till döds under den buss som han skulle hjälpa till att reparera. Det var roddarklubben som ägde bussen och för att spara pengar till klubben så skulle Per-Olof hjälpa till. Han var – och har länge varit mycket aktiv i just den klubben”.

Per-Olof Smångs har varit Almobo sedan hösten 2012, och har sedan dess med sin fru Eivor byggt om deras fritidsställe på Skinnargattu i Almo, så att det nu har blivit ett bekvämt hus för åretruntboende.

Mycket tragisk olycka!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Med Sanal på vandringsleden Linneas studentskiva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2014
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: