Sommarkyrkan Olsnäsgården

2014-06-15 at 06:32 Lämna en kommentar

Igår kväll var jag över till Olsnäsgården och lyssnade på Singnakören i gårdens kyrka.

Trots att den lilla trogna EFS-gruppen uppe i Björkens by tenderar att fortsätta decimeras har de en levande kärna av entusiaster, som upphåller den fina natursköna gården i Olsnäs fäbodar. Årets sommarprogram startade förra helgen med EFS-nestorn Birger Broberg, och varje helg under sommaren har man ett mycket fint och i sanning ett mycket ekumeniskt program. Programkommitten i gården har gjort ytterligare en fin satsning, som ser mycket lovande ut inför den framförliggande sommaren.

Igår kväll var turen alltså kommen till baptistungdomskören Singna från Uppsala, som gjorde bra ifrån sig under ledning av i huvudsak Anneli Lafvas. Ja, efternamnet är helt rätt från Sollerön. Anneli gifte in sig i Lafvasfamljen Mats och Birgitta med deras Indienadopterade son Daniel, och detta unga par är båda engagerade  med sång och musik i de egna församlingarna.

Det var första gången jag fick träffa deras 13-åriga dotter, som alltså är halvindisk på samma sätt som min egen dotter Maina, och är ytterligare ett exempel på hur skönt naturen blandar skönhet och personligheter då raser blandas.

Daniels mamma Birgitta är barnbarn till Kongomissionär Börrisson, som Pär-Erik och jag skrivit en del om i vår bok om Per Markus, och de var alltså missionärskollegor för länge sedan. Vår bok säljer fortfarande, och det fanns ett missionärspar bland publiken, som hett eftertraktade boken, som ju alltid följer med mig i bilens baklucka.

Ikväll är det frikyrkopastorn Lars Fridborg i Siljansnäs som är på tur, och över midsommar är det full aktivitet på gården med Klaraprästen Carl-Erik Sahlberg i centrum.

Olsnäsgården gav mersmak, och det blir säkert fler återbesök under sommaren.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Maina på Skype och i dagbok Lugnt på gården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2014
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: