Smågruppssamtal

2014-06-18 at 06:25 Lämna en kommentar

Det ska tydligen bli en till härlig dag med sol innan morgondagens regn även, om det råder kylslagna vindar. Bara solen lyser känns det gott.

Det är en traditionellt kristlig miljö vi växer upp i i Siljansnäs. Visserligen är det en stor skillnad på hur den kyrkliga kartan i bygden ser ut nu jämfört med hur det var för cirka 50-60 år sedan. Den som följt den fina TV-serien om kyrkans historia har påmints om den omvälvande utvecklingen av den kristna kyrkan i världen, och det är lätt att sätta in den kyrkliga bilden i lilla Siljansnäs i ett större sammanhang, och då blir det perspektiv på trosfrågorna.

För några dagar sedan bloggade jag om den positiva aktivititet som blommar upp under somrarna i EFS:s Olsnäskyrka. Stora Kyrkan har sin verksamhet troget igång under sommaren i traditionell stil, då de även brukligt väver in naturens kyrka som samlingsplats ute i de gamla fäbodmiljöerna. Frikyrkoförsamlingen fortsätter ännu med sina tältmöten under ett par sommarveckor i en tid då tältmöten har blivit mycket ovanliga.

Men det är inte bara det som syns på ytan som sker. Frikyrkoförsamlingen har i det tysta sedan en tid organiserat ett större antal smågrupper som träffas på olika tider och med olika frekvens. Det är samtalsgrupper som fungerar både som diskussionsgrupper eller uppbyggelsegrupper beroende på sammansättningen av gruppmedlemmarna.

Igår kväll deltog jag i en sådan smågruppssamling hemma hos Sara och Per Måhl. Vi har en grupp där diskussionen förs på en öppen samtalsnivå, där det är högt i tak för olika åsikter och erfarenheter. Det känns stimulerande och utvecklande speciellt för oss, som ibland har lite svårt för de vanliga frikyrkliga ramarna. Även frikyrkan utvecklas hela tiden och spränger gamla och ofta förlegade gränser, och det är viktigt att den inte blir en udda och världsfrånvänd institution.

Jag ser fram emot nästa samling för vår lilla grupp i mitten av juli.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ä görut Uthyrning i Alvik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2014
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: