Årets längsta dag

2014-06-21 at 05:49 Lämna en kommentar

Idag har vi årets längsta dag.

Den 21 juni är den egentliga midsommardagen, som i år råkar sammanfalla med den lördag vi numera firar som midsommardagen.

Dagen började mycket kyligt med bara plus 0,5 grader, då jag steg upp vid soluppgången. Exakt klockan fyra segade sig solen upp över Ollas ladunock, vilken är den som skymmer horisontens soluppgång sett från mitt sovrum. Det är en gnistrande klar morgon, och solskenet flödar in i det stora fönstret i mitt sovrum.

Gårdagens midsommarfirande på Björkberget blev bra med ett lyckat genomförande av programmet. Som vanligt började det med ett festtåg som startade från Sockenstugen vid sextiden på kvällen med fanbärare och fiolmusiker i täten.

Väl på plats höll jag ett kort välkomstanförande i egenskap av hembygdsföreningens ordförande, och Per Måhl fick ta vid som konferencier för programmet. Årets högtidstalare var förre kommunalrådet i Leksands kommun Bosse Pettersson från Hjulbäck, och som vanligt skötte Jonny Wikström danslekarna kring stången med den äran. Vi klarade oss från regn, och solen bröt igenom det tjocka molntäcket vid några tillfällen, men jag tror att de snåla kalla vindarna gjorde att många avstod från att komma ut, och vi var troligen något färre i år än vid förra årets firande.

Idag klockan tio på förmiddagen kommer majstången i Almo att klädas, och vid sextiden ikväll kommer stången att resas. MatsIngvars spelar som vanligt, och jag hoppas att jag ska få tillfälle att göra en intervju med Back Einar som en huvudingrediens i midsommartalet.

Midsommarfirandet är onekligen årets stora begivenhet under året i Almo by.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Idag midsommarafton Kylig midsommar i Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2014
M T O T F L S
« Maj   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: