Förbättrade vägar

2014-10-16 at 07:07 Lämna en kommentar

Den stora överraskningen vid ankomsten till Mukkunni Hill den här gången var att vägarna hit har förbättrats.

Det börjar med arbetena att göra NH47 fyrfilig från stan fram till Pappanamcode. Man började för flera år sedan och det är en långsam process, som ännu inte är klar. Men jag ser att man gör framsteg, och om ett par år till finns det chans att jag kan åka fyrfiligt de sista fyra kilometrarna från Pappanamcode in till stan.

På det sex kilometer långa vägavnittet mellan Pappanamcode och Malayam har man lagt klart den nya vägbanan, som man påbörjade innan jag lämnade T´puram i vintras. Det är nu en fin väg att köra.

Den stora överraskningen var att den 600 meter långa sträckan från Malayam fram till vägskälet till den väg som går uppför de tvära stigningarna mot Mukkunni Hill Villa var nybelagd. Man har lagt på ett kraftigare asfaltslager än förra gången det hände, så det finns chans att vägbanan håller lite längre den här gången. Beklagligt nog har man fortfarande inte gjort vare sig diken eller kulvertar, så det kommer att bli den huvudsakliga faktorn som avgör livslängden på vägbanan den här gången.

Nästa stora överraskning var att man har lagt en cementyta på vägbanan på de första 250 metrarna, där vi har de två kraftigaste lutningarna på vägen upp från vägskälet. Det var en ny metod efter att tidigare ha använt asfalt några gånger. Nu har man varit listig och gjort en vattenränna mitt i vägen, och på flera ställen gjort upphöjningar så att vattnet avledes från vägen. Med den nya tekniken kommer vägbanan att hålla längre än med någon av de tidigare beprövade vägbanebeläggningarna. Det ska bli spännande att få se. Återstår även att se om trehjulingarna kommer att klara av att köra på den nya beläggningen.

De sista 450 metrarna fram till vårt hus är normalt ett mindre problem och där är vägstandarden förhållandevis bra.

Så nu kan vi med bil betydligt bekvämare ta oss de elva kilometrarna till och från stan.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Regn mest varje kväll Lilla nordostmonsunen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


oktober 2014
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggare gillar detta: