Tre dagar i Stockholm

2014-10-24 at 03:35 Lämna en kommentar

För tio dagar sedan skrev jag, att Geetha och jag hade en stop-over i Stockholm, då vi reste från Budapest till Kerala. Det blev inget mera skrivet om det besöket, och jag återkommer med lite mera detaljer i den här bloggen.

Direkt från Skavsta blev det flygbuss till Citycentralen och vidare med taxi till Engelbrektsgatan, där vi har våra vänner Valsa och David Ståhl. Valsa kommer ursprungligen från Kerala, och hon pratar gärna malayalam med Geetha. De har en dubbellägenhet på Östermalm, där vi har bott förut och bekvämare kan vi faktiskt inte bo i Stockholm.

Direkt efter installation tog vi oss över till Gärdet på middag hemma hos vännerna Tamiko och Classe Bjernér. Tamiko har sitt ursprung i Japan, och hon tillagar riktigt delikat japansk mat. Classe var för några år sedan inbjuden av Siljansnäs kulturbank för att berätta om sina många år som TV-journalist för svensk TV, och i våras var han aktuell i en intervjufilm ”Vittne till sin samtid” av Maj Wechselmann, då han presenterades och fick berätta om sina reporterresor för TV2. Det är alltid intressant att träffa honom, och våra besök till dom ser jag alltid fram emot. Tyvärr är han numera så sjuklig att han inte längre kan arbeta.

Nästa kväll bjöd Valsa och David på en storstilad rejäl svensk middag, då den är som bäst. De satte fram sitt bästa porslin med adelsätten de la Gardies vapen ingraverat i tallrikarna, och sedan var det äkta silverbestick som gällde. Det unika porslinet är Davids arvegods och tas endast fram vid högtidliga tillfällen. Det kändes hedrande att det kom fram i samband med Geethas och mitt besök.

Sista dagen i Stockholm ägnade vi åt våra gamla vänner och kollegor från vietnamtiden i början av 1980-talet. Vi började med en lunch på den vietnamesiska retstaurangen ”Taste och Vietnam” på Söder. Förvånande kom ägarinnan Thui ihåg mig från Vietnamtiden, och vi blev serverade välsmakande nordvietnamesisk mat såsom vi kommer ihåg den.

Sedan drog vi oss över till utställningen Pompeji på Millesgården, innan vi fortsatte till Annika Otterstedts hus på Lidingö. Hon är dotter till gamle vännen och vietnamkollegan Petter, och det var mycket intressant att få höra henne berätta om hur SIDA fungerar nu för tiden. Hon är väl insatt som ”planeringskoordinator ” i SIDA, och det besöket gav mycket i utbyte.

Onekligen ett mycket givande tredagarsbesök i Stockholm, innan vi drog vidare ner till vårt Mukkunni Hill i Kerala.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Diwali på avstånd Reselitteratur på nerresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


oktober 2014
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggare gillar detta: