Tornugglehonan på ägg

2014-11-07 at 05:14 Lämna en kommentar

November är onekligen en behaglig månad här på Mukkunni Hill.

Igår var det en riktigt klar fullmåneskväll. Det var som gjort att få sitta en stund på verandan i månskensljuset i perfekt tropisk värme, då månen silade sitt sken i fikusträdets grenverk.

Det är en fin blandning av sol och regn. I början av veckan fick vi 27 mm regn under ett par dar. Efter det har det varit mest sol och sköna dagar. Att temperaturen faller ner till plus 23 grader får vi stå ut med, men den ger en skön friskhet i luften och solen värmer sedan gott. Luften behåller sin fräschhet och naturen behåller sin kompakta grönska. Jag har iattagit min kropp, och den tycks trivas som bäst då temperaturen ligger mellan 25 och 26 grader. Då mår jag som bäst och kan njuta av tillvaron i fulla drag.

Visserligen talar väderleksutsikterna om ett mindre regn varje dag, men det kommer sällan. Även hemma i Almo slog ju väderleksutsikterna fullständigt fel. Snöfallet med femsekundersvindar uteblev, och det blev tydligen några skapligt fina förvinterdagar, som kunde förtälja om vad som komma skall. Något snökaos var det inte fråga om. Det fick sörlänningarna ta hand om.

Tornugglans takutsprång

Tornugglans takutsprång (2011)

Det verkar nu som att vårt tornugglepar har hittat hem till takutsprånget ovanför mitt sovrum igen. Vad jag förstår ligger honan på ägg, och hon håller sig tyst, men jag ser att hon ibland försiktigt sticker upp sitt vackert skapade ansikte ur boet och iakttar omgivningen.

Jag har lyckats hålla aporna på avstånd, och de har bara gjort ett närgånget besök under de två sista veckorna. Taket har varit apfritt, och det ser ut att ha lugnat ugglorna.

Jag ser fram emot att återigen få tillfälle att få följa ugglefamiljens förehavanden.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fällning av torrträd Schakalernas ylanden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2014
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggare gillar detta: