Kovalamnostalgi

2014-11-10 at 06:43 Lämna en kommentar

Igår var det söndag och under eftermiddagen drog Geetha och jag ner till beachen Kovalam med motorcykeln.

Vi satte oss vid ett bord intill den klippiga strandlinjen vid hotell Rockholm. Vi satt där stilla och drömde oss tillbaka för över 30 år sedan, då Rockholm var näst bästa hotellet i Kovalam och smårestaurangerna var enkelt småruffiga, där yngre européer trivdes och tyckte, att de hittat ett paradis på jorden.

Rockholm har bestått som det var utan restaureringar. Visserligen börjar det bli lite nergånget och nedslitet av tidens tand, och hotellet tillhör definitivt inte de mer populära i Kovalam. Det har hamnat lite på sedan om, och det är inte så många som hittar dit. Den här kvällen var det bara två kvinnor vid ett annat bord.

De gick snart, och Geetha och jag satt där i halvmörkret för oss själva och lyssnade på hur havsvågorna slås sönder mot bränningarna och tittade ut över havet där lampor glittrade från de många fiskebåtarna. Det var något av ett oförändrat förr. Vi kunde uppleva det som ett orört ställe, där vi kunde gå tillbaka till våra minnen i en autentisk miljö.

Vi avnjöt vår French onionsoup och grillade kingfisher med ett par sodavatten, betalade de sjuttio kronor det kostade tillsammans för oss båda och återvände till vårt Mukkunni Hill.

Visserligen har vi bara 20 km hemifrån Mukkunni Hill ner till Kovalam, men platsen är ändå så lite frekventerat av oss. Däremot känns det, att vi när som helst har möjligheten att ta oss ner. Den är så självklar för oss. Den bara finns där, och det är inte märkvärdigare än så.

Det är sällan vi kan uppleva nostalgin så påträngande nära.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Våra tre hundar Tre fiskar testade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2014
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggare gillar detta: