Stora stenbrottet

2014-11-26 at 06:36 Lämna en kommentar

IMG_0845 Norra stenbrottet 4I det stora stenbrottet omedelbart norr om vårt landområde har brytningar pågått under de senaste tjugofem åren. Det är avsevärda mängder sten som har transporterats bort för att användas som vägmaterial och till byggnader.

Det stora hålet tillhör alltså vår granne, och det har bildats en mäktig vägg av granit, som nu har blivit cirka 50 meter hög och tillhör oss. Vårt hus står stadigt på den bergstoppen med högvärdig granit, och det är flera entreprenörer som kastar sina lystna blickar på den fina graniten, och stenen har för oss blivit något av en guldgruva.

Observera även, genom att bubbelklicka bilden, det nya stora trevåningshuset, som byggts uppe på radarstationsområdet på toppen av vårt grannberg. Det området är vår omedelbara granne åt det hållet och utvecklas hela tiden från att ha varit jungfrulig mark på den tiden, då vi köpte vårt landområde år 1980.

IMG_0844 Norra stenbrottet 3Nu är det fråga om, om vi ska börja karva på vår sida i den mäktiga granitväggen. Det blir Geetha som får sköta de förhandlingarna. Vi vill ju inte ha något stenbrott alltför nära vårt hus. Samtidigt är det värdefulla naturresurser som väntar på att nyttjas. Sedan beror det på hur mycket miljöförstörelse det innebär att bryta mera sten.

Det är många faktorer Geetha har att ta hänsyn till.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Guldtrådsceremoni Malayalamfilm i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2014
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggare gillar detta: