Storstädning ur skrymslen

2014-12-17 at 02:43 Lämna en kommentar

Att Geetha och jag alltid haft svårt för att slänga det som en gång kommit in i våra hus är välkänt av många.

Jag tror att det delvis beror på den bakgrund vi har efter att vi gift oss. Vi har ständigt levt med att packa, flytta och packa upp för att bo i olika hus i olika länder och jobba i olika projekt.

Då vi kommit till ett nytt land var det etablering från grunden varje gång, då oftast ingenting fanns i de hus där vi skulle bo. Då samlar vi på allt för att ha till hands och möjligen slänga senare. Då det var dags för uppbrytning tog vi det väsentliga med oss, sålde en del och annat lämnades bort till vår personal eller lämnades till avskräde.

Uppe på Mukkunni Hill hade vi plats för mycket, och vi fyllde en container för havstransport till Kerala från Bangladesh, då vi flyttade därifrån. Från Nepal skickade vi på samma sätt en lastbilstransport genom hela den indiska kontinenten ner till Mukkunni Hill. De transporterna fyllde rummen med basmöblering.

IMG_0852 Storstädning ur skrymslenI huset på Mukkunni Hill saknades det alltid smågrejer, och vi upptäckte snabbt, att det var bra att spara på sådant som kunde vara ”bra att ha”, och efterhand blev det många skrymslen som blev fyllda med sådant. Det var obekvämt att åka ner till stan att köpa, och det fanns praktiskt folk omkring oss, som kunde göra användbart nytt av mycket gammalt.

Nu har vi gjort ett ryck och rivit ut allt ur gamla skrymslen och hårdsorterat allt som är ”bra att ha”. Numera blir det i alla fall så att vi åker ner på stan och köper nytt, då vi har behov.

Igår fick ”akkerin”, lumpsamlaren, komma och hämta allt det vi har sorterat ut. Vi fick en hundralapp i svenska kronor som klumpsumma, som ett bevis på att det blev sålt.

Det blev nog bäst så!

Entry filed under: Uncategorized.

Kvällens tystnad i storstadens grannskap Fyra sängar från 1991

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2014
M T O T F L S
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d bloggare gillar detta: