Efterlängtat åttamillimetersregn

2015-01-22 at 06:52 Lämna en kommentar

Plötsligt kom det! Regnet!

Den regnskur vi hade hoppats på, men som inte varit inom synhåll i väderleksprognoserna, som ju pekade på fortsatt torka, den regnskuren fick vi igår kväll. Det var första dropparna sedan nyårsafton.

Precis då Börje, Geetha och jag vid 22-tiden kom tillbaka hem från avskedsmiddag för Börje tillsammans med Roger i Kovalam beach, började det susa och brusa i trädkronorna uppe på Mukkunni Hill. Det är ett fascinerande efterlängtat ljud, speciellt då vi minst anar det. Sedan kom det en kort och intensiv regnskur, som vräkte ner åtta millimeter vatten på bara några minuter. Verkligen uppfriskande!

Nu under morgonen kan jag se ut över staden igen och beundra de nya vackra vita skyskraporna, som under de senare åren rest sig upp mot himlen. Det blev extra fart på barbeterna inne i de nyuppfräschade trädkronorna. Men ännu kan jag inte se de höga bergen i öster. De är ännu gömda bakom ett tjockt dis. Vi behöver mera regn för det.

Elektriciteten slocknade däremot, och Börje fick packa sin väska i ficklampans sken. Den tredje fasen började emellertid strax att fungera, och nu har folk från Elekctricity Board varit hit och fixat full ström igen. Dessa människor har i år varit fantastiskt snabba på att ge god service, och vi ger dom givetvis lite extra dricks för att de tar sig uppför den jobbiga backen till vårt hus.

Kul att Börje i alla fall fick uppleva en tropisk regnskur innan han lämnade Kerala med 04.00-planet idag tidig morgon. Nu fick även han uppleva något av den känsla av vattenkrafter som strömmar ner i vårt atrium.

Det är mäktigt!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Börje tillbaka Månadslångt stenbrottsavbrott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2015
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggare gillar detta: