Deepu och rovdjuren omkring oss

2015-01-29 at 02:33 Lämna en kommentar

BREAKING NEWS Geetha och jag fick just veta att ägaren till vår plantagegranne KK-Rocks (se bild i min blogg 26 januari) har avlidit efter fem år i cancer. Hans ålder blev 70 år, alltså tre år yngre än mig. Han har tre barn. Äldst i syskonskaran är dottern Anju, som blev pilot hos Lufthansa men vistas ganska mycket i Kerala. Jag presenterade henne i min blogg 2013-12-27. Hon är dessutom en av Geethas bästa väninnor i Kerala, som ringde nu under morgonen och berättade för oss om hennes far. Nästa barn är sonen Arun, som är mycket god vän till både Geetha och mig. Många av mina svenska besökande vänner känner honom något, och jag presenterade honom i min blogg 2012-11-13. BREAKING NEWS

Halvblodet Kalle har hittat sin plats vid huset.

IMG_0974 Kalle på östra verandan 2Det är på nedre östra verandan. Där brukar inte andra hundar ligga, och där får han vara ifred. Där kan han ligga och se vad som händer inne i huset genom grillöppningen. Då känner han sig inte utanför, och han kan snabbt reagera på det som händer både inne i huset och på uppfarten. Han stänger in sig i sin egen ensamhet, där ingen kan nå honom, men där han fortfarande kan reagera på vad som händer i den nära omvärlden.

Häromkvällen såg Geetha ett annat rovdjur på baksidan av huset. Det var oerhört likt Kalle, men det var inte Kalle, som just då befann sig på ett annat ställe. Djuret sprang oroat omkring innan det försvann bakom klipporna. Vi har tittat i våra djurböcker, men det finns ingen art som djuret stämmer in på. Det kanske finns fler halvvildhundar som kan vara schakalavkomma?

IMG_0976 Deepu i köketVår man Deepu har mer och mer växt sig in huset och steg för steg utökat sitt ansvar. Han gör fler och fler saker av allt som behöver göras. Nu har han blivit duktig på att duka bord och göra allt det som behöver göras i köket, vilket är en stor avlastning för Geetha. Tidigare har Geetha tyckt att personal i köket mest har varit till besvär, men med Deepu i köket har hon börjat ändra uppfattning. Det ser lovande ut.

Deepu flyttade in på vår plantage 1985, då han var bara tre år gammal. Han är alltså i samma ålder som Maina. Fadern Manyan jobbade då hos oss som både gummitappare och trädgårdsmästare, och hela familjen flyttade in i ett enkelt hus med jordgolv och jordväggar i B-blocket på vår plantage. Deepu är alltså uppväxt som barn på vår plantage, och det inverkar säkerligen att han känner sig som hemma här. Numera har han egen familj på byn med två barn.

Ibland har han jobbat som gummitappare på någon av våra grannplantager. Senast i oktober såg han ett lodjurspar med två stora djur på vår närmaste grannplantage. De ställde sig framför och väste ilsket åt honom, så han föredrog att lugnt dra sig bort från paret.

Det är synd att lodjuren börjar bli mera sällsynta i vår närhet, men de börjar få trångt om utrymme mellan stenbrotten och byggnation.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Uppgradering av Malavilavägen Mynafågeln tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2015
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggare gillar detta: