Hembygdsföreningen i bygden

2015-02-24 at 09:42 Lämna en kommentar

Vi hade årsmöte i hembygdsföreningen igår.

Det är en ganska begränsad tillställning. Eller vad ska man säga om att 16 personer deltar trots att föreningen har 300 medlemmar. Det verkar som att det är något fel i grundkonstruktionen av sådana möten, då  intresset uppenbarligen är så lågt.

I dagens läge är det faktiskt inget större förtroendeuppdrag att sitta i styrelsen, omsättningen på folk som sitter i den är ganska låg och det är svårrekryterat för folk som vill driva föreningen vidare. Det är onekligen motsägelsefullt att vi har så många medlemmar, men det är så få som vill vara med och ta ett ansvar för dess överlevnad.

I år blev det ingen större förändring i styrelsen. Det var att jag hoppade av ordförandeskapet, och det var dags för vice ordförande Per Måhl att ta över klubban. Ny styrelsemedlem blev Anders Eriksson, som var suppleant ifjol, och Ingrid Wikström i Backbyn, bördig från Klockarberg, hoppade in i den vakanta suppleantposten. En normal kedjereaktion alltså och ingen större förändring i styrelsesammansättningen.

Vad jag saknar är en självanalys över hur vi som förening bör fungera, så att vi kan representera olika åldrar och intresseområden i bygden. Jag har under min tid som ordförande inte lyckats få till denna självkritik, och vi får se hur det kan fungera i fortsättningen.

Än är det ingen risk att hembygdsföreningen inte överlever. Den är ännu djupt rotad i medvetandet hos bygdens befolkning.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hembygdsföreningens årsmöte Skidor och ishockey

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2015
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

%d bloggare gillar detta: