Fibernätsinvesteringar

2015-03-24 at 11:03 Lämna en kommentar

Gårdagens samling i Sockenstugan anordnad av Arbetsgruppen för Siljansnäs framtid blev välbesökt med en hel del intressant information och diskussion. Trevligt att se att det var så många Almobor, ett tiotal, som tog sig ut.

Huvudpunkten på dagordningen var fiberkabeldragning, och det rönte av goda skäl stort intresse, och det är onekligen högintressant för oss Almobor. Enligt definition i det här sammanhanget är Almo och Alvik två byenheter, och så länge ingen av byenheterna överstiger 200 invånare är vi inte att betrakta som tätort, vilket däremot alla byarna från Björken till Fornby är.

Det är två byenheter därför att, igen enligt definition, avståndet mellan byarna överstiger 250 meter. Det lustiga är att, enligt den visade kartan, Östra Almo då ingår i Alviksenheten, därför att avståndet för närmaste boningshus mellan Västra och Östra Almo överstiger 250 meter, men avståndet mellan närmaste boningshus för byarna Almo och Alvik är under 250 meter. Tolkningen är i alla fall till vår fördel, och så långt är det ju bra.

Internetnätfrågan är emellertid viktig för byinnevånarna, eftersom det berör våra framtida kommunikationsmöjligheter. Samtidigt innebär det en ganska stor investering på cirka 20-25000 kr per bostadsfastighet. För mig blir invsteringskostnaden den dubbla, eftersom jag har bostadsfastigheter i både Alvik och Almo.

Diskussionens vågor kommer att rulla vidare, och viktiga beslut måste och kommer att tas under de närmaste åren.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Släktforskarträff i Leksand Församlingshemmets öde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: