Geetha i Rishikesh

2015-04-10 at 09:05 Lämna en kommentar

Då vi gör oss det onödiga omaket att ställa om våra klockor till sommartid har man samma tid i Indien året runt. Behändigt!

Nu har jag bara 3½ timmes tidskillnad till Geetha istället för som tidigare 4½ timmar. En timme känns genast mycket närmare och avståndet till Indien liksom krympte med tidsförskjutningen.

Geetha har flugit över till den norra delen av Indien för att vara där under cirka ett par veckor. Hon tar tiden som den kommer och inte heller hon vet om vistelsen blir en eller två eller tre veckor. Det är så hon helst vill ha det då hon reser.

Huvudärendet för besöket till New Delhi är att besöka brorsfamiljen. Brodern Sanal har ju fått sitt första barnbarn, och Geetha är nyfiken att besöka den lilla familjen. De besökte mig på Mukkunni Hill i höstas, men Geetha var inte där då, och Sanal har fortfarande inte träffat sitt barnbarn. Det ska emellertid bli av under nästa månad, då den lilla familjen reser till Finland för att besöka honom.

Under natten som gått reste Geetha med nattåget till Rishikesh tillsammans med Abba-Mia från Varkala. Varken Geetha eller jag har varit där, sedan vi besökte den heliga hindustaden på Gangesflodens strand i början av 1980-talet.

Den staden bör se ganska mycket annorlunda ut och upplevas annorlunda nu än för drygt 30 år sedan.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Isfritt men inte grusfritt Kasar Devi och björkved

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: