Finstämd konsert i kyrkan

2015-04-12 at 10:33 Lämna en kommentar

Igår var det fin konsert i Siljansnäs kyrka igen.

Ja, det var ingen storkonsert med massor av sångare och musikanter, men det var finstämd behaglig musik av en violin/viola och en akustisk guitarr. Om det varit spelmansmusik hade vi kanske talat om alldagligare fiol och altfiol, men ska det vara fint ska det till snyggare ord.

De som spelade var Karen Bentley Pollick och Volkmar Zimmermann, namn som i all min okunnighet var helt okända för mig och antagligen även för de allra flesta Siljansnäsbor. Dessa två har emellertid goda försänkningar hos Ole Saxe i grannbyn Alvik, som har skrivit en del musik åt dom. Därför började de nu med premiären för en Sverigeturné just i Siljansnäs kyrka.

Som vanligt är det vår fina Siljansnäs kulturbank, som var med och arrangerade konserten. Vad vore Siljansnäs utan Kulturbanken? De håller onekligen kulturen högt uppe i bygden på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Tyvärr är det inte så många Siljansnäsbor som förstår att uppskatta denna förmån. Igår kom det 44 betalande 120 kr var, och då var det även inkluderat en del folk från Leksand som hade kommit för att lyssna.

Då vi förra veckan visade gamla fotografier i Almo bystuga kom det cirka 60-70 personer, men då gällde ju progaminnehållet Almo, och då drar sig gärna bybefolkningen ut.

Vi behöver nog bådadera av olika kulturevenemang i bygden.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kasar Devi och björkved Reseföretagens resor till Kerala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: