Konsert igen i kyrkan

2015-04-17 at 06:11 Lämna en kommentar

Ikväll är det fest för konsertälskare igen i kyrkan. Fantastiskt vad vi bjuds på i en jämn ström i lilla Siljansnäs. Arrangör är som vanligt vår fina Kulturbank nu samarbete med kyrkan.

Det är Dalasinfoniettan som återkommer. De tycks trivas i Siljansnäs, eller är det kanske Alm Nils som ständigt är på bettet och ser till att Siljansnäs får sin del av musikutbudet i Dalarna. Nästa stora grej blir den nionde maj, och då ska jag vara med i manskören och sjunga i en biroll.

Ikväll är Hjulbäcksbördiga världsstjärnan Carolina Bengtsson Ljung solist och väl värd att gå och lyssna på. Hon är delvis uppväxt på sin far Bengts gamla ärvda Bortasgård i södra Hjulbäck. Tyvärr avled han i cancer då Carolina ännu var ung, och då tyckte jag det var fint gjort av Carolina att byta efternamn till Bengtsdotter för att hedra och vårda sin faders namn.

Hjulbäck har sin världsstjärna men Almo har även sin genom mezzosopransångerskan Ann-Kristin Jones, vars far Lars-Erik hade sin uppväxt i norra Almo. Två små byar i var sin ända av Siljansnäs.

Maina kommer idag med kvällståget från Stockholm för att spendera veckoslutet hemma hos mig i Almo. Vi får se, men kanske jag måste välja mellan att gå och lyssna på Carolina eller åka och möta Maina på tåget.

Det blir nog tåget.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Backskärvfrö och dubbeltrast Maina i Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: