Kulturväg 939

2015-04-19 at 05:59 Lämna en kommentar

Huvudvägen genom Almo och Alviks byar från Galberg till Grytnäs har det officiella vägnumret 939.

Den brukar ofta benämnas Kulturväg 939, speciellt i turistiska sammanhang, eftersom vägen passerar rakt igenom två dalabyar av speciellt kulturhistorisk intresse med ålderdomlig bykaraktär och många äldre intressanta byggnader. Vägstandarden har emellertid under lång tid varit undermålig med eftersatta underhållsarbeten.

Ifjol gick myndigheterna igenom och restaurerade alla vägkulvertar längs hela vägsträckningen, och jag förstod att något var på gång för att förbättra vägen. Nu på tisdag den 21 april ska emellertid arbetena med den nya vägbeläggningen påbörjas.

Vi som bor i byarna tycker att det är hög tid, eftersom turistbussarna gärna tar andra vägsträckningar p.g.a. den dåliga vägen, och man missar därför en av de mest intressanta vägsträckorna Siljan runt har att bjuda på.

Ifjol föredrog dessutom veteranbilsrallyt runt Siljan att ta en annan rutt med förevändning om att 939:an var i för dåligt skick för de gamla bilarna. Bystugan i Almo hade under många år varit en naturlig pausplats för bilarna och vattenhål för deltagarna. Genom försäljningar av fika och korv hade bystugekassan kunnat fyllas på under rallydagen.

Vi som bor i Almo och Alviks byar välkomnar planerade vägförbättrande åtgärder, och vi kommer säkert gärna att utstå de framfartsolägenheter vi kan förvänta oss under försommaren.

Under nästa vecka ska vägbyggarna komma igång.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Maina i Almo Titta på backskärvfröblomman igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: