Titta på backskärvfröblomman igen!

2015-04-20 at 07:47 Lämna en kommentar

Öppna min blogg från i torsdags igen! Titta på blombilden och dubbelklicka, så att du får upp bilden i förstoring!

Då först får du se hur vacker den lilla obetydliga backskärvfröblomman egentligen är.  Varje blomma består av en hel bollformad klase med blommor, där var och en har fyra vackra vita kronblad och fem långa klargula  ståndare och ståndarknappar som sticker ut ur varje liten blomma. Längre in mot centrum av blomklasen finns en mängd rödbruna knoppar som matchar de små blommorna i varje blomklase väl.

Blomman är egentligen en skönhet. Det är bara att den är så liten till växten så att vi inte kan uppfatta dess skönhet förrän vi tar fram ett förstoringsglas och tittar på den. Jag tänker mig sedan i fantasin en storblommig buske med dessa blommor, och jag kan då ana den potentiella skönheten i den vackert skapade blomman. Nu må tussilago och blåsippor ha sina skönhetsvärden, men den har konkurrens om den egentliga skönheten bland vårblomstren.

Tyvärr har backskärvfröblomman fått ett bedrövligt krångligt namn Med tre och fyra konsonanter efter varann i direkt följd är det svåruttalbart, åtminstone för Geetha och andra utlandsfödda, men även för oss övriga dödliga sitter inte namnet så lätt varken i minnet eller på tungan. Var det någon som lyckades komma ihåg namnet från då du läste min blogg? Visst är det enklare och mer naturromantiskt att tala om blåsippor!

Men ändå, var det någon som lyckades glädja sig åt backskärvfröblommans skönhet, då jag förut visade bilden? Nja, det är obetydligheten som framträder.

Man måste ibland leta efter skönheten för att hitta den!

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kulturväg 939 Geetha tar tåget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: