Geetha tar tåget

2015-04-21 at 05:07 Lämna en kommentar

Gårdagen kändes nästan som en försommardag, och det blev en kväll då jackan kunde lämnas kvar hemma.

Samtidigt kunde jag låta bli att bränna i min vedpanna för första gången i år under det dygn som gått. Huset blev uppvärmt ändå av den sköna solen. Samtidigt försvann den sista isfläcken på gården, och då känns det som att vintern har försvunnit.

Från mitt sovrumsfönster steg i morse den vackra solskivan upp ur horisonten i Uvbergets östligaste del klockan 05.33. Dagarna har nu blivit riktigt långa.

Geetha har nu avklarat sin treveckors resa till de centrala norra delarna av Indien. Idag stiger hon på tåget i New Delhi inför sin långa tvådygns 48-timmarsresa ner till Kerala. Jag tyckte hon gott kunde ta flyget istället, men hon tycker faktiskt att det är avkopplande skönt med tåget, och eftersom hon tydligen tycker att det är värt att spendera den tiden på ett tåg, så må det ju vara hänt.

Men att göra 48-timmarsresan är fortfarande att göra bara en del av Indien. Fortfarande är det långt vidare upp till Kashmir i nordväst och till Bengalen i öst och inte minst till det intressanta nordöstra Indien, som känns riktigt avlägset redan då man befinner sig i Indien.

På 1980-talet åkte vi mycket tåg då vi var i Indien, och för mig skulle det kanske kunna bli av att göra en nostalgiresa framöver för att igen få uppleva en stor del av Indiens växlande landskap och samhällsliv genom tågfönstret igen.

På torsdag är Geetha tillbaka till Thiruvananthapuram.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Titta på backskärvfröblomman igen! Begränsande in- och utsikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: