Trettio meter till

2015-05-03 at 09:32 Lämna en kommentar

Nu spirar även den vita sandtraven i min vildvuxna trädgård.

Det är den andra vilda blomman efter backskärvfrö på min sandiga mark. Samtidigt ser jag hur gräset börjar komma igång och det grönskar på marken.

Samtidigt är det ett brus kring gården under morgonen av surrande bergfinksflockar som drar förbi norrut. Det är bara en kort tid på våren som de är synliga, men här blir det inga häckningar av denna norrländska fågel.

Nu vid månadsskiftet till maj är det dags för sångarfåglarna att anlända pch sprida sina drillar. Maj är ju sångfåglarnas månad, och säkert sitter det redan någon lövsångare och tar upp sin mjuka drill någonstans därute i buskagen närmare Alviken. När den kommer igång börjar det redan kännas som försommar, och det blir under nästa vecka.

Karin, Hans, Sven O. och Sven H.

Karin, Hans, Sven O. och Sven H.

Igår var vi fyra man plus en kvinna ute och spångade ytterligare cirka 30 meter på vandringsleden, där det var som mest sumpigt att gå. Dessutom förbättrade vi 30 meter med delvis ny plank omedelbart nedanför Smedborns. Vi är ett troget arbetsgäng som kommer tillsammans en gång per år, och vi vet vad som behöver göras.

Hans Alm hade försett oss med fin plank från hans nedrivna lada. Snickarhändiga svennarna Oskarsson och Hammarbäck var oumbärliga för att få fart på hammare och såg. Det går undan då de sätter fart. Sedan är det trevligt att även Karin Hjort tar sig ut bland detta manliga gäng, och som ser till att få plankorna på plats med sitt glada humör.

Nu hälsar vi folk välkomna ut på en vårlig promenad igen intill Alviken eller varför inte som träningsrunda eller som många gör bara går där och rastar hunden.

Elva år efter ledens tillskyndande är den nu finare än någonsin.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fyrtio år sedan i Vietnam/Tanzania Uppe i kyrktornet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: