Lättnader för visum till Indien

2015-05-05 at 06:23 Lämna en kommentar

Idag kunde jag vakna upp till en annan väderlekstyp med hela sju plusgrader.

Det var efter det stora vårregnet som kom igår eftermiddag och kväll och marken fick sig en nyttig genomblöta. Nu ska det bli rejäl skjuts på den gröna växtligheten, och det ser ut att många buskar och träd är knoppade och klara för ett snabbt utvecklande av växtligheten. I natt ska det komma mera regn och samtidigt kommer vi att ha höga temperaturer, och det är väl vad växtligheten behöver just nu.

I ett nyhetsbrev om Indien informeras om, att det tycks vara lättnader på gång för att få turistvisum till Indien. Det är hög tid, eftersom de indiska myndigheterna gör det onödigt krångligt att ta sig dit med nuvarande rutiner.

”Enligt The Times of India är det dags för 31 fler länder för E-visa till Indien, och Sverige sägs vara ett av dessa. Om uppgifterna stämmer kommer det bli mycket enklare och snabbare att få korta turistvisum till Indien. Detta skulle underlätta för de flesta typer av turister, inte minst för dem som vill åka sista minuten eller på en gruppresa. E-visat till Indien kallas ibland felaktigt Visa on Arrival men måste ansökas minst fyra dagar och max 30 dagar före avresa och är giltigt 30 dagar från ankomst till Indien.
För att kunna utnyttja E-visa måste du dessutom anlända till en flygplats som kan hantera detta. De flygplatser som idag kan hantera E-visa till Indien är: Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Goa, Hyderabad, Kolkata, Mumbai, Trivandrum. För hemresan är man dock inte begränsad till dessa flygplatser utan kan lugnt boka en resa till en av ovanstående orter och en hemresa från annan valfri flygplats. I den nya listan på nationer som kan komma få E-visa från den 15 Juni 2015 finns också ett förslag på sju nya flygplatser som kan hantera dessa visum: Ahmedabad, Amtitsar, Gaya, Jaipur, Lucknow, Trichy och Varanasi.”

Den andra februari i år fick jag ett livslångt validerat uppehållstillstånd genom mitt speciella PIO-pass (Person of Indian Origin). Lite lustigt att de gav det just då, eftersom PIO-utgivning upphörde redan den nionde januari. Nu har de indiska myndigheterna istället infört ett nytt begrepp OCI (Overseas Citizen of India). I fortsättningen kommer jag alltså att bli en OCI med livslång validitet.

Både Maina och jag slipper i alla fall i fortsättningen att bekymra oss om några fler visumansökningar till Indien i våra liv.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Uppe i kyrktornet Friluftsfrämjandet i Nybingsbo/Limå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: