Nepalkatastrofen mer verklig

2015-05-09 at 06:37 Lämna en kommentar

Ett mejl trillade in i min inbox från ABBA-Mia i Varkala.

Det kraftiga jordskalvet i Nepal kom mig speciellt nära genom att höra om Mias personal i Varkala. Vi känner ju flera av de killar hon omnämner. Eftersom Geetha och jag har varit i och jobbat i Nepal under sju år känner vi ju även landet.

Mia skriver:

”Detta mejl är skrivet med anledning av den stora jordbävningen i Nepal. Vi hade turen att ha många ur personalen på plats i Varkala. Hela ABBAs personalstyrka kommer från Nepal. De har nu åkte hem för att ta hand om sina familjer. Vi saknar dock ännu Kishan Shahi som ingen har hört något ifrån eller vet vart han befann sig vid jordskalvet.

Men alla våra killar miste sina hus, minst en miste sin far och många har sin familj på sjukhus, svårt skadade. Flera av killarnas hembyar är fortfarande inte nådda av hjälpinsatser, men vi har gjort så mycket vi kan för att organisera och förmedla kontakt härifrån Sverige. Vi står nu i daglig kontakt med Nepal och företrädare för ABBA:s personal och får rapporter regelbundet.

Vad kan vi mera göra?
I stort sett all vår personal har en svår tid framför sig och vi vill hjälpa dem på något sätt. Det enda vi kan göra är att samla in pengar för att i någon mån underlätta livet för dem och deras familjer. Vi har därför startat en särskild fond för dem. Det har redan börjat komma in pengar från våra kunder runt om i världen, totalt ca 5000 SEK i dagsläget. Men vår personal består av ca 20 personer så om vi kan få in lite mer pengar vore vi överlyckliga.

Om du vill hjälpa denna underbara personalskara kan du sätta in en slant på Paypalkontot help.to.nepal2015@gmail.com. Pengarna kommer att gå oavkortat till vår personal med familjer! De kommer att komma väl till pass när deras hus ska byggas upp igen, nya kreatur införskaffas och sjukhusräkningar betalas.

Vi har även ett bankgiro: 772 9668. Det är knutet till vår förening som stöttar byskolor i Nepal och vartenda öre går dit, till folk på plats som jag litar på till 100%,  främst till nödhjälp. 

Tänk på att även en liten donation gör skillnad!”

PS Ikväll sjunger jag med manskören i kvällens fina vårkonsert i Siljansnäs kyrka. Kan rekommendera dig att komma och lyssna DS

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Byavandring i Nybingsbo/Limå Vårkonserten med manskören

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: