Bygudstjänst i Hjulbäck

2015-05-15 at 05:47 Lämna en kommentar

Leksands missionsförsamling hade annonserat gudstjänst i Hjulbäcks bystuga under Kristi Himmelsfärdsdagens eftermiddag.

Gudstjänstens utannonsering var inte märkvärdig alls. Några enkla lappar av upphäftade på några anslagstavlor mitt i byn, och mötesinformationen fanns sedan enkelt inklämd bland församlingens predikoturer i det lokala informationsbladet Magasinet.

Det var ett nytt grepp att församlingen i Leksand håller gudstjänst i en Siljansnäsby, men det ingår i ett nytt grepp i församlingsverksamheten att ha sommargudstjänster i olika Leksandsbyar. Jag var lite nyfiken på om det skulle komma ut någon Hjulbäcksbo eller om det blev tomma lokaler.

Nejdå, det blev nästan fullsatt i samlingssalen, och det var god gemenskap vid fikaborden efteråt. Men någon Hjulbäcksbo såg jag inte till i lokalen för att delta i sånger och lyssna på predikan.

Förutom Nylénarna förstås, som har en liten egen koloni kring sin släktgård i södra Hjulbäck. Alla medverkande var Nylénare, och de gör det bra med gott om professionalitet. Från den gården utgick en nykläckt missionspastor för 100 år sedan och dagens pastor är ingift i Nylénklanen. Dessutom var alla deltagande sångare och instrumentalister i släkten.

Lyssnarna var medlemmar i Leksands missionsförsamling, och då de annonserar dessa bygudstjänster i olika Leksandsbyar brukar det komma mycket folk från Noret med omgivningar. Så även nu. Geetha och jag var ifjol ut på en liknande och välbesökt gudstjänst i byn Norr Lindberg. Det blev en fin söndagsutflykt.

Den här gången var emellertid det lokala intresset i Siljansnäs magert. Förutom Nylénarna var det bara jag från Almo och även Åke Alm från Hallen som hade tagit sig till Hjulbäck för att lyssna. Det var allt!

De som kom drack sitt kaffe, trivdes och tycktes mycket nöjda med utflykten från Noret.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Soluppgångarna drar sig norrut Konstutställning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: