Auktionernas och loppisarnas tid

2015-07-12 at 04:17 Lämna en kommentar

Sommaren är auktionernas och loppisarnas tid i kombination med second-handverksamhet.

I Siljansnäs har vi second-handbutik året runt  genom Källans fina verksamhet i gamla missionskyrkan, medan loppisar poppar upp här och där i olika gårdar mer eller mindre enstaka dagar eller permanentar sin loppisverksamhet under hela sommaren som en sommargårdsaktivitet.

Almo och Alviks byar hade i år en speciell dag då byloppis utlystes, vilket är ett roligt initiativ, då mycket folk kommer och kikar in gårdarna, där ett stort utbud på varor finns till påseende och försäljning.

Igår var det stor gårdsauktion i Siljansnäs, då allt i gården såldes ut. Det är mera sällan det händer, och det är onekligen ett unikt tillfälle att köpa gamla och nya grejer för den som behöver en slags nyetablering eller hitta fynd för att komplettera sina behov. Det var Gunilla Matsson i Backbyn som med hjälp av en professionell auktionsfirma sålde ut allt hon hade kvar i Siljansnäs efter att ha sålt sin gård till en rysk kvinna och flyttat till Dala-Järna.

Geetha och jag var där och minglade med folk, drack kaffe i det ovanligt vackra vädret, och Geetha hittar alltid en del fynd att komplettera alla de grejer vi redan har i våra uthusutrymmen. Det saknas inte fynd att göra vid en sådan här tillställning.

Ibland tycker jag att det är synd att så mycket gamla fina grejer säljs ut för en billig penning. Speciellt känns det hårt att se hur fina hemgjorda textilier går under klubban för en billig penning, och speciellt då gamla fina dräktdelar säljs ut, som ju är mycket dyra att återskapa.

Det är onekligen fyndens tid vid dessa mera sällan återkommande kompletta gårdsauktioner.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fäboddagen i Israelsbodarna 2015-08-02 Wimbledon och Western Ghat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: