Spången över Ormbäckskärret

2015-07-23 at 04:01 Lämna en kommentar

Vandingsleden runt Alviken är i gott skick.

Jag var under veckan ner och gjorde en snabbkoll, då jag kunde konstatera att de båda båtarna i Ösundet var i god ordning, och att de låg prydligt förankrade på båda sidor av sundet. Under året har jag inte hört något fall av att folk har missat med att återlämna båtarna på rätt ställe, vilket är bättre än förväntat. Att det ingår en roddtur i en vandringsledrunda är unikt och positivt överraskande för folk. Jag har hört många uppskattande kommentarer.

Genom kommunens försorg har vi fått ytterligare fyrtio löpmeter fin impregnerad plank som räckte till tjugo meter spång. Olle Linde skötte förmedlingen, och alltid trogne Hans Alm såg till att plankorna kom på plats i Ormbäckskärret.

Spången i vintras

Spången i vintras

Spångningen av leden över Ormbäckskärret är nästan komplett. Det fattas nu bara femton meter att lägga till för att hela sträckningen ska vara klar. Det kommer vi att klara av och göra nästa år, och då ska vi ha alla 270 metrarna komplett lagda över kärret.

Spångens sträckning är en fin och unik tillgång för bygden, och jag är glad åt att det numera går att gå igenom det annars ogenomträngliga kärret med sin mycket intressanta vegetation och rika fågelliv.

Entry filed under: Uncategorized.

Sju gästnationaliteter Bykärnans utglesning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: