Fiber till Malayam

2015-10-17 at 11:00 Lämna en kommentar

Nu vid lunchtiden har jag fått Internet tillbaka igen. Det märks hur beroende både Geetha och jag är att det ska fungera.

Vi har fyra huvudsakliga konkurrerande företag som erbjuder den servicen BSNL, Idea, Tata och Reliance, och vi tänker pröva alla fyra eftersom de levererar så olika god mottagning. Den här gången var det Reliance som vi använde oss av. Den blev av någon anledning, och utan vår vetskap, betald för under bara två veckor, och det var det som gjorde att vi plötsligt blev utan.

Då måste vi skicka Deepu in till stan för att betala, och nu har vi för en månad till. Vi använder en slags router, Wi-Pod, så att vi kan ha flera datorer på samtidigt. Det är lite långsammare än en vanlig mobil enhet i Sverige. Vi var bättre utrustade tidigare under ett par år, då vi hade kabel ända in i huset på Mukkunni Hill.

Vi försökte först med luftkabel, men den var alltför känslig för avbrott, där det var gott om träd. Sedan grävde vi ner kabeln men den slets sönder av rörelserna i marken, och numera är vi utan kabel och utan landförbindelse för vår telefon, och vi får nöja oss med både mobil telephone och mobilt Internet.

Fiberkabel är i antågande till byn, och det skulle vara hett eftertraktat att få hit, men det skulle bli en mycket dyr kabeldragning, så det blir troligen inte av. Kanske realistiskt att dra den till nedre huset? Fiberkabeln är dragen till byn med offentliga medel, så där blir det ingen dyr investering.

För att få fiberanslutning i Almo kostar det oss 20 000 kr, och det kanske inte skulle behöva kosta mer för få en sådan anslutning upp till oss i Mukkunni Hill. Vi får se efter hand vad tiden utvisar.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

En kort kvällsblogg Illegala nattjobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: