Illegala nattjobb

2015-10-18 at 03:17 Lämna en kommentar

Oj, det är söndag morgon igen.

Veckan har gått alltför snabbt. Ändå har jag inte varit utanför Mukkunni Hill under hela veckan. Det är så behändigt, då Deepu sköter alla småärenden och fixande.

Inatt fick vi en rejäl regnskur på 21 mm. Det är skönt att ligga i sängen och lyssna med öppna fönster. Åskmullret bestod tills långt inpå morgontimmarna.

Och klockan fem på morron sätter högtalarna fart nerifrån slättlandet, och det blir lätt ett sammelsurium av ljud, som når oss uppe på kullen.

På vardagarna har vi annars nuförtiden ett stenbrott lite längre bort som nyttjar nattskift i sin verksamhet. Det är en verksamhet som dessa ägare inte har fått tillstånd till. Då sätter de fart på stenborrandet klockan två på natten så att det hörs ljudeliga omkring.

Sedan spränger de och kör bort stenen, så att allt är klart innan klockan tio på förmiddagen, då kontoren börjar öppna. De förväntar sig att det inte blir någon check av myndigheterna före kontorstid, och de kan lugnt hålla på med sin verksamhet innan dess.

Söndag morgon är det emellertid tyst även i de olagliga stenbrotten, och det råder en frid i luften. Ja, bortsett då från alla ljudmiljöförstörande högtalare förstås.

Vårt förråd av kokosnötter tog slut igår, så nu vid 6.30-tiden kom Deepu upp med en trehjuling fullastad med nötter, så den delen av frukosten är räddad.

Kokosnötter är svårt att leva utan.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fiber till Malayam Väderstabilisering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: